Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lars kører efter YETD-titlen

Søgeord:

16. april 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

886 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scanias europæiske finale køres om en uge i Sverige.

Om en uge kæmper vognmand Lars Søndergaard om europamesterskabet i chaufførkonkurrencen Young European Truck Driver. Han kører målrettet efter sejren og en ny Scania til en værdi af 750.000 kroner.

I august 2014 blev han Scanias danske mester, og nu kulminerer konkurrencen altså i Sverige.

Lars Søndergaard havde allerede sidste sommer styr på manøvrekørslen og surringsøvelsen via rutinen fra sit daglige arbejde. Han kørte økonomisk, og han var rigtig god i lastbilteknikken takket være sin fortid som lastbilmekaniker - og så blev det også til gode resultater i førstehjælpsøvelsen og defensiv kørsel.

Sigter på titlen

Han mangler egentlig ikke noget, men alligevel har Lars valgt at blive endnu bedre. Han har valgt at gå i skarp træning på Scania Driver Academy i Kolding for at få detaljerne på plads.

 

- Efter at have været med i de danske YETD-konkurrencer både i 2012 og i år ved jeg, at alle discipliner er vigtige, og at konkurrencen er hård. Jeg tager med for at vinde, siger Lars Søndergaard.

 

Samtidig træner han for at køre endnu mere økonomisk - både for at spare penge i sin lille vognmandsforretning og for at vænne sig til den mest økonomiske kørestil. Så det falder ham naturligt og afslappet at køre så langt på literen som muligt i den europæiske finale.

 

Lars vej i YETD finalen kan følges live d. 25. april på http://www.scania.com/YETDlive

Fakta Lars Søndergaard

33 år, født, opvokset og bosiddende i Aale ved jyske Tørring, bor sammen med Mia, som han har datteren Naja med, uddannet lastbilmekaniker, 11 års erfaring som chauffør og nu selvstændig vognmand, indehaver af Aale Vognmandsforretning med to Scania trækkere. Kører selv distributionskørsel i Sønderjylland med en G 400 trækker med citytrailer for DHL. Har ansat sin far som chauffør på sin R 480 bogietrækker med tipsættevogn.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com