Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lastbilbranchen på gaden for cyklismen

Søgeord:

9. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mange trafikanter fik i går landet over fået serveret morgenbrød på vej til arbejde. Det lækre brød blev delt ud, fordi kampagnen Vi cykler til arbejde havde kickoff i de største danske byer.

Mange trafikanter fik i går landet over fået serveret morgenbrød på vej til arbejde. Det lækre brød blev delt ud, fordi kampagnen Vi cykler til arbejde havde kickoff i de største danske byer.I en vaskeægte gadeaktion var ITD derfor på asfalten her til morgen i Aabenraa og delte brød og hvervefoldere ud til de morgenfriske trafikanter i håbet om, at de kunne lokke flere mennesker ud af bilen og over på et køretøj med pedalkraft.

 

Baggrunden er, at ITD de næste tre år er medarrangør og hovedsponsor på Vi cykler til arbejde. Lastbiler og cyklister har nemlig mange flere fælles interesser end uenigheder, og derfor skal de hjælpe hinanden.

 

- Det er svært at komme i tanker om sager, hvor lastbiler og cyklister ikke har de samme interesser. Flere mennesker på cykler i stedet for i biler giver mindre trængsel i byerne, og det kommer blandt andet varedistributionen til gode. Derudover er det jo både sundt og miljøvenligt at cykle – så hvorfor skulle vi ikke bakke aktivt op om cyklismen, siger Nikolaj Stig Nielsen, der er kommunikationschef i ITD.

Han understreger, at transportbranchen og cyklisterne er fælles om at dele vejene, og derfor er det også bedst at komme med fælles løsninger på de udfordringer, der er i trafikken.

 

De meget debatterede højresvingsulykker er en anden udfordring, hvor cyklister og lastbilvognmænd vil danne en stærkere fælles front.

 

- Dialog og information spiller en nøglerolle i at forebygge disse forfærdelige ulykker. Derfor er det også vigtigt, at cyklister og lastbilfolk har konkrete projekter at samarbejde om. Og det har vi med Vi cykler til arbejde. ITD er med i kampagnen, fordi vi arbejder for sikkerhed, sundhed og mindre trængsel. Det er vigtige parametre, som ikke kun gælder for en brancheorganisation for vognmænd, men for alle i hele samfundet, siger kommunikationschefen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com