Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lastbilservice efter behov - ikke km-stand

Søgeord:

29. februar 2016  |  

Læst i alt:

1105 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scania Danmark først med skræddersyet vedligeholdelse.

 

Scania Danmark introducerer, som det første bilmærke i lastbilbranchen, skræddersyet vedligeholdelse af lastbiler. Med konceptet sparer vognmænd kostbare arbejdstimer, melder Scania.

 

- I stedet for at Scania, som hidtil, foretager service baseret på antal kilometer (periodisk eftersyn), indkalder vi nu køretøjet til service, når de operationelle data indikerer, at der er behov for vedligeholdelse (skræddersyet service). Det betyder, at køretøjet får service, når der virkelig er brug for det, fortæller servicesalgschef Poul Egtved, Scania Danmark.

Praksis bestemmer

Med de hidtidige vedligeholdelsesintervaller var der risiko for, at køretøjet blev repareret for ofte eller alt for sjældent. Hvor ofte en lastbil skal på værksted afhænger af, hvordan køretøjet anvendes i praksis. Langturskørsel med 35 tons mellem Danmark og Holland er ikke det samme, som at køre den samme afstand med samme køretøj mellem Danmark og Norge.

I de fleste tilfælde vil det nye koncept betyde, at lastbilen bruger mindre tid på værkstedet og mere tid på vejene.

Operationelle data

Det nye koncept er baseret på data, som sendes fra Scanias sorte boks Communicator, der er standardmonteret i alle nyere Scania-lastbiler. Boksen sender operationelle data til Scania, som konstant overvåger køretøjets driftsdata. Denne overvågning gør det muligt at bestemme med stor præcision, når en bestemt vedligeholdelsesopgave skal udføres. Det er også muligt at optimere vedligeholdelsesopgaverne med andre typer af arbejde, der kræver et værkstedsbesøg, for i sidste ende at reducere det antal gange, køretøjet skal på værksted.

Fakta fordele

Lastbilen er mere tid på vejen, mindre tid på værksted. Service er optimeret til lastbilens kørselsmønster – og skræddersyet til vognmandens / lastbilens behov. Scania tager sig af lastbilens behov for service, mens kunden tager sig af sin virksomhed. Når serviceaftalen udløber, har kunden en lastbil med høj gensalgsværdi, der er opdateret med den seneste software, og som er serviceret efter alle fabrikkens forskrifter på et autoriseret værksted.

 

Indtil videre er det kun Scania Danmarks egne værksteder, der udfører denne service. Det forventes dog, at autoriseret Scania-forhandler i det nordjyske, Stiholt, tilbyder skræddersyet service i løbet af 4. kvartal 2016.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com