Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lasten skal anmeldes ved ankomst til Sverige

Søgeord:

2. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2272 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Føreren af køretøjet skal henvende sig til det svenske toldvæsen

Føreren af køretøjet skal henvende sig til det svenske toldvæsenDet svenske toldvæsen, Tullverket, minder om at lastbilstransporter, der passerer grænsen fra Norge til Sverige skal anmelde sit gods til Tullkontoret. Det er ulovligt ikke at anmelde eller deklarere varer, som importeres til Sverige, og det kan være et brud på lovgivningen om smugleri. Desuden kan det medføre unødvendige omkostninger.

 

Chaufføren er ansvarlig for at anmelde sin last til toldvæsenet.

 

Det er ikke nok, at chaufføren bare besøger en speditør. Hvis chaufføren ikke anmelder sit gods til toldvæsenet betragtes det som en brud med de regler som toldvæsenet kontrollerer. Det svenske toldvæsen siger videre, at man udfører regelmæssige kontroller, for at komme problemet med uanmeldt gods til livs.

Det svenske Tullverket, forklarer i et brev til Svensk Åkeritidning, at såfremt man ikke selv udfører transporten, skal man sikre sig at den, der er entreret til transporten, er medvidende om vigtigheden af at anmelde godset til toldvæsenet. Selv om chaufføren har begået en utilsigtet fejl, er der tale om en lovovertrædelse, som kan give bøder.

 

Hvis varerne ikke anmeldes til toldvæsenet, opstår der gæld til toldvæsenet. Den som ulovligt har indført godset, er ansvarlig for gælden, hvilket i de fleste tilfælde er føreren af transportmidlet.

 

Men også andre aktører i handelskæden kan ses som ansvarlige, for eksempelvis transportøren, afsenderen eller modtageren. Told og moms skal betales og desuden kan et toldtillæg eller andet påkrav blive aktuel.

Hvis varerne ikke anmeldes ved importen, går importøren måske også glip af eventuelle nedsættelser af tolden eller muligheden for at udnytte eventuel toldfrihed.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com