Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lastvognsproducent bygger stort nyt logistikcentrum

Søgeord:

21. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forventninger om en stigning i lastvognsproduktionen medfører større behov for lagerplads

Forventninger om en stigning i lastvognsproduktionen medfører større behov for lagerpladsDen svenske lastvognsproducent Scania har gang i planlægningen af et nyt logistikcenter ved førerhusfabrikken i Oskarshamn, som skal stå færdigt i 2015. Området, der kaldes Kvastmossen, skal rumme et 20.000 m2 stort opvarmet lager og et 15.000 m2 stor koldlager, hvor der blandt andet regnes med bygningshøjder på op mod 33 m.

 

-Det er på grund af den fremtidige stigende volume, vi satser på at bygge et nyt logistikcenter, siger Johan Uhlin, der er afdelingschef for montering og logistik ved Scania til avisen Barometern.se.

 

Denne gang bygger Scania dog ikke i eget regi.

 

– En indkøbsfase er blevet indledt for at vi kan lade en entreprenør bygge og leje ud til os på en langtidsaftale, siger Johan Uhlin.

Spekulationerne går nu på om Scania i større udstrækning vil anvende jernbane i sit logistikflow.

 

– Vi får se. Det beror på hvilket forløb den får, hvis den bliver udbygget i regionen. Det kan øges, men så må jernbanen få et forløb tæt på Kvastmossen. Vi anvender jo alle transportmåder, siger Johan Uhlin, der heller ikke vil fortælle noget om beløbsrammen på satsningen.

 

Scania udleverer aldrig den slags tal.

 

-Denne gang er det en entreprenør, der skal investere, men selvfølgelig handler det om store penge, siger Johan Uhlin.

 

TTN har tidligere skrevet om at Scania er i gang med en større udbygning af førerhusfabrikken i Oskarshamn, som skal være klar til lanceringen af en ny generation af førerhus i 2015. Samtidig forventes produktionen at blive sat op til omkring 470 førerhuse i døgnet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com