Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lave priser præger fortsat shipping

Søgeord:

5. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Februar måned gav ikke de store forbedringer for raterne på shippingmarkederne.

Februar måned gav ikke de store forbedringer for raterne på shippingmarkederne.Tørlast- og produkttankmarkederne har ligget stort set stille, mens containermarkedet oplevede store ratefald. Der er dog en lille smule lys i horisonten, forudser Sydnank i en analyse.

 

-Vi forventer dog ratestigninger i takt med, at vinter bliver til forår. Overkapaciteten vil gradvist blive reduceret i løbet af 2014, og vi modellerer højere spotrater end i 2013”, skriver banken i sin analyse, men tilføjer dog, at mindre slowsteaming og mindre skrotning kan påvirke udbuddet negativt.

 

-Inden for produkttank vil forbedringen af raterne i 2014 blive lang og besværlig, fordi der er afgivet mange nye ordrer på LR2- og MR-tankskibe. Det skaber forventning om stigende kapacitetsvækst fra 2015.

-Inden for containermarkedet har der været en stabil periode siden december, men i februar faldt raterne tilbage til det laveste niveau i tre måneder.

 

-De seneste ratefald understreger, at markedsbalancen bliver meget svær at opretholde i 2014, selv om markedsvæksten i år formentlig næsten bliver på niveau med kapacitetstilgangen, skriver banken i analysen og tilføjer, at P3-alliancen vil presse konkurrenterne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com