Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lavere takster skævvrider landet

Søgeord:

25. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

335 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Molslinjen utilfredse med udspil.

Regeringen og Dansk Folkeparti sænker taksterne på Storebælt med 25 procent. Den billigere tur over broen har dog nogle alvorlige konsekvenser, mener Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

 

- Lavere priser på Storebælt vil have negative konsekvenser for sammenhængskraften i Danmark. Hvis vi bliver nødt til at skære i afgangene over Kattegat, vil det betyde en regional skævvridning. Uden Molslinjens høje sejlfrekvens har trafikanter på strækningen mellem Jylland nord for Aarhus og Sjælland langt ringere muligheder. Det vil skabe ulighed mellem landets store og små kommuner, og dermed biddrage til en skævvridning af hele Danmark, siger Carsten Jensen.

 

Regeringen anslår, at mellem 3000 og 4500 ekstra biler i døgnet vil køre over Storebælt.

- Vi sejler på helt kommercielle vilkår, og det er svært at konkurrere med statskassen, når broen får så markante konkurrencefordele. Det vil vi blive nødt til at tilpasse vores forretning efter, fortsætter Carsten Jensen.

 

Molslinjen har ikke været hørt i processen:

 

- Nu forventer vi, at politikerne går i dialog med os og forklarer, hvorvidt vores forretning overhovedet har været en del af tankerne bag dette forslag. Alternativet til kommerciel færgedrift over Kattegat vil ikke være ønskeligt – hverken for vores næsten tre millioner årlige gæster eller for et Danmark i balance, slutter Carsten Jensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com