Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lempelse for vikarer

Søgeord:

17. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

631 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Høring over ændrede bekendtgørelser om godskørsel.

Trafik- og Byggestyrelsen har nu lagt en ny bekendtgørelse ud til høring. Den drejer sig om etablering af chaufførvikarvirksomhed.

 

Formålet med at ændre bekendtgørelserne er at lempe det økonomiske krav for at etablere en chaufførvikarvirksomhed. Kravet til virksomhedens egenkapital for etablering af en chaufførvikarvirksomhed nedsættes til 150.000 kr. Herudover præciseres i godskørselsbekendtgørelsen, at kopi af registreringsattest kan benyttes som anmeldelsesbevis. Udkastene har høringsfrist d. 23. november 2015.

 

At kravet til egenkapitalen nedsættes til mindst 150.000 kr., vil betyde, at danske vejtransportvirksomheder ikke skal opfylde yderligere krav til egenkapital for at blive godkendt som chaufførvikarvirksomhed udover det eksisterende krav for vejtransporttilladelser. Efter den nuværende lovgivning stilles der et krav til egenkapital på minimum 350.000 kr. for danske chaufførvikarvirksomheder for opnåelse af vejtransporttilladelser samt tilladelsen til at drive chaufførvikarvirksomhed.

Udenlandske transportvirksomheder vil ligeledes kun skulle dokumentere en egenkapital på mindst 150.000 kr. På denne måde ligestilles kravet til egenkapital for danske og udenlandske chaufførvikarvirksomheder.

 

Yderligere præciseres det i godskørselsbekendtgørelsen, at en kopi af motorkøretøjets registreringsattest kan medbringes under kørslen, og benyttes som dokumentation for, at motorkøretøjet eller vogntoget er anmeldt til firmakørsel.

 

Bekendtgørelserne forventes at træde i kraft 1. januar 2016.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com