Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lille fremgang i industriproduktionen

Søgeord:

8. august 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

141 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Med en stigning på 0,3 pct. gik den samlede industriproduktion lidt frem fra maj til juni.

 

Industriproduktionen steg i juni med 0,3 procent i forhold til måneden før. Stigningen kom efter et fald i maj på 1,1 pct. og en stigning i april på 1,3 pct. I perioden april-juni steg industriproduktionen samlet set med 0,6 pct. sammenlignet med de foregående tre måneder, og fortsætter dermed den stigende trend. Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling.

 

Det fremgår af den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

 

Tre ud af 12 steg

Fremgangen i juni er dog ujævnt fordelt. Kun i branchegrupperne maskinindustri, medicinalindustri og møbler og anden industri var der stigninger i produktionen fra maj til juni. Disse branchegrupper vægter tilsammen 47,1 pct i det samlede produktionsindeks og opvejer faldet i de øvrige branchegrupper. Størst var faldet i branchegruppen transportmiddelindustri med 13,0 pct.

Dette fald kan tilskrives et højt niveau i maj måned. Sammenlignes industriproduktionen i april-juni med januar-marts var der en stigning i syv ud af de tolv branchegrupper, der samlet vægter 66,8 pct.

 

I faktiske tal steg industriproduktionen med 0,4 pct. fra juni 2017 til juni 2018 og 3,3 pct. i forhold til juni 2016.

 

Faldende omsætning

Industriens samlede omsætning faldt 0,7 pct. fra maj til juni, men lå i april-juni 3,4 pct. over de foregående tre måneder.

 

Eksportmarkedsomsætningen faldt 0,1 pct. i juni, og hjemmemarkedsomsætningen faldt 1,8 pct. Mellemproduktindustri var den sektor med størst tilbagegang i juni på 2,5 pct. Alle tal for omsætning er målt i løbende priser og korrigeret for normale sæsonudsving.

Den samlede industriproduktion steg 1,3 pct. i april og faldt 1,1 pct. i maj. I forhold til sidste offentliggørelse er udviklingen i produktionen nedjusteret med 0,2 procentpoint i april og opjusteret 0,4 procentpoint i maj. Revisionerne skyldes forsinkede og ændrede indberetninger.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com