Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lillelund Bech skal profilere Danske Havne i EU

Søgeord:

4. juli 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Formanden for Danske Havne, Peter Maskell: Gitte Lillelund Bech skal påvirke nyt havnedirektiv.

Formanden for Danske Havne, Peter Maskell: Gitte Lillelund Bech skal påvirke nyt havnedirektiv.I et nyhedsbrev fra Copenhagen Malmö Port (CMP) begrunder formanden for Danske Havne valget af den tidligere forsvarsminister, Gitte Lillelund Bech, som ny direktør for de kommunalt ejede erhvervshavnes brancheorganisation.

 

- Det vigtigste for os har ikke været, om hun havde direkte erfaringer med havne. Det vigtigste har været, at vi mener, at hun er i stand til at løfte opgaverne. Der er dels profileringen af Danske havne i forhold til politikerne, men EU betyder også mere og mere. Der er et havnedirektiv undervejs i EU, og der er vi meget interesserede i, at vi ikke får den statsstøtte, som vi kender fra havnene i Middelhavslandene. Så det gælder for os om at have en stærk opstilling i forhold til EU, siger Maskell og tilføjer.

- Den anden store opgave i jobbet er havnenes kommercielle udvikling, hvor vi vil arbejde for, at mere gods bliver transporteret ad søvejen, og at havnene har en god balance mellem deres investeringer og indtjening.

 

Gitte Lillelund Bech tiltræder stillingen som direktør for Danske Havne 1. august.

 

Hun har været medlem af Folketinget i 14 år og var forsvarsminister i de to sidste år af den foregående regerings levetid.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com