Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Limfjordsbroen sikres

Søgeord:

5. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Risikoen for en katastrofal påsejling af Limfjordsbroen i Aalborg er lille, men skulle det ske, er der risiko for mange døde og kvæstede.

Risikoen for en katastrofal påsejling af Limfjordsbroen i Aalborg er lille, men skulle det ske, er der risiko for mange døde og kvæstede.Det får nu trafikministeriet til at bruge 25 millioner kroner på at foretage en såkaldt skibsstødssikring i form af en forstærkning af stålkonstruktionen på den snart 90 år gamle forbindelse over Limfjorden.

 

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

 

- Sikringen minimerer ikke risikoen for en kollision, men ved at forankre brofagene i fundamenterne, får vi sikkerhed for, at broen bliver stort set, hvor den er i tilfælde af en større påsejling, forklarer Henrik Jess Jensen, afdelingsleder i Aalborg Kommunes tekniske forvaltning og sekretær for udvalget for den selvejende institution Limfjordsbroen.

I dag hviler broens bærende bjælker kun på lejer øverst på fundamenterne, og et stort skib i fart vil i værste fald være i stand til at skubbe et brofag i vandet.

 

- Når broklapperne går op, sker der meget hurtigt en opstuvning af trafikanter. Bliver et brofag i den situation skubbet i vandet, har vi kæmpekatastrofen, siger Henrik Jess Jensen.

 

Arbejdet med at forstærke broen bliver indledt i begyndelsen af august og vare et års tid. Ifølge Henrik Jess Jensen klares projektet stort set nedefra og vil derfor ikke genere trafikken på broen.

mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com