Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Limfjordstunnel: Uacceptabel tæt trafik i 2017

Søgeord:

19. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2269 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Diskussionen om, hvornår en ny Limfjordsforbindelse i Aalborg kan blive nødvendig, har i årevis været ført på et fejlagtigt grundlag.

Diskussionen om, hvornår en ny Limfjordsforbindelse i Aalborg kan blive nødvendig, har i årevis været ført på et fejlagtigt grundlag.Alt tyder på, at Vejdirektoratets opgørelse af, hvor mange biler der aktuelt kører gennem Limfjordstunnelen hvert døgn, gennem mange år har været for lav - og dermed kan tidspunktet, hvor kapaciteten i tunnelen slipper op, være nærmere end hidtil antaget. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Grænse nået i 2017

Ifølge en række eksperter vil trafikken i myldretiden blive uacceptabelt tæt, når den såkaldte hverdagsdøgntrafik passerer 80.000. Hidtil har man - ud fra de aktuelle trafiktal og et skøn over væksten i trafikken - vurderet, at dette tal ville blive nået om syv-otte år.

- Nu viser det sig, at antallet af køretøjer, der i et normalt døgn passerer tunnelen, formentlig er 3500-4000 biler højere end de ca. 74.000, man registrerede i 2013.

 

- I så fald når vi kapacitetsgrænsen allerede i 2017, også selv om væksten i trafikmængden skulle blive lidt lavere end hidtil antaget, vurderer projektleder Svend Tøfting fra Region Nordjylland.

Fejl i målinger

Vejdirektoratet måler trafikken i begge retninger umiddelbart nord og syd for tunnelen. Det sker ved, at særlige spoler i vejbanen aktiveres og tæller antallet af køretøjer i et bestemt tidsrum nord- og sydpå. Ud fra disse målinger beregner man det samlede antal køretøjer.

 

Men målingerne har været behæftet med fejl. Det viser et notat fra Vejdirektoratet.

- Det er overvejende sandsynligt, at vi har meldt for lave tal ud for den aktuelle trafik i Limfjordstunnelen, siger projektleder Niels Fejer Christiansen, Vejdirektoratet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com