Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lindø klar til udvidelse

Søgeord:

10. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

677 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Prækvalifikation gennemført.

Havneudvidelsen hos LINDØ port of ODENSE er i gang, og fire aktører er nu prækvalificeret.

 

LINDØ port of ODENSE tager nu næste store skridt mod den 400.000 kvadratmeter store havneudvidelse, som i marts 2016 blev påbegyndt med etableringen af Østdæmningen, og som forventes klar til brug i andet kvartal 2019.

 

I alt har tolv virksomheder/konsortier anmodet om at blive prækvalificeret til at byde på det store funktionsudbud, og evalueringen af ansøgerne er afsluttet, og fire aktører er udvalgt til at udarbejde tilbud på baggrund af en detaljeret gennemgang af de enkelte konsortiers økonomi og erfaringer fra tilsvarende projekter.

De udvalgte virksomheder er:

  • BESIX (BE), Van Oord (NL) og C.G. Jensen (DK)
  • Aarsleff (DK) og Rohde Nielsen (DK) samt rådgiver Sweco (DK)
  • Offshore Supply Terminal Nord Contractors (OSTNC), som er DEME / DIMCO (BE), Dredging International (BE) og M.J. Ericsson (DK)
  • Jan de Nul (BE)

 

-Vi har været privilegeret af et stort ansøgerfelt med henvendelser fra mange både danske og europæiske virksomheder, og mange kvalificerede ansøgere har gjort processen frem til udvælgelsen svær, fortæller administrerende direktør Carsten Aa, LINDØ port of ODENSE.

 

Over de kommende måneder skal LINDØ port of ODENSE forhandle tilbud og designløsninger med de udvalgte virksomheder og konsortier, og dette skulle gerne ende med kontraktindgåelse i tredje kvartal 2017.

 

-Generelt har vi lagt de ydre rammer for havneudvidelsen fast inklusiv nærmere definerede kvalitetskrav til belastninger på kajer og arealer. Dette giver entreprenørerne mulighed for at optimere både design og udførelse til gavn for både projektet og prisen, slutter Carsten Aa.

Fakta om udvidelsen:

  • Nyt stort havnebassin med en dybde på 11,0 m
  • Udvidelse af Terminal Nord med 400.000 kvadratmeter
  • 1.035 m nyt kajanlæg konstrueret til håndtering af tunge emner, også egnet til ro-ro. /mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk