Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Logistiklokaler i høj kurs

Søgeord:

17. juli 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1051 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Færre tomme lagerlokaler i Nordjylland.

 

Der er kommet så meget gang i hjulene i Nordjylland, at andelen af landsdelens lager- og logistiklokaler, samt industrilokaler, der står tomme nu er nede op niveauet før finanskrisen ramte i 2008.

 

Det skriver erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk i en pressemeddelelse.

 

Nordjylland oplever generelt stort dyk i tomme erhvervslokaler

 

Landsdelens virksomheder har så meget medvind, at der er markant færre tomme lokaler – både kontorer, butikker og lager/produktion, viser tal fra erhvervsportalen

Der er dog store geografiske forskelle. Aalborg trækker i høj grad udviklingen, vurderer lokal mægler.

 

- Inden for lager og produktion står under to procent af lokalerne tomme – det laveste i hele landet og et niveau, der har været konstant gennem adskillige kvartaler. Butikkerne har fortsat fremgangen fra sidste år, selv om der stadig er lidt flere ledige forretningslokaler end i det øvrige Danmark, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Han oplyser også, at når det gælder kontorlokaler, så står kun godt seks procent ledige, hvilket er under landsgennemsnittet og et af de største fald i landet.

Nybolig bekræfter

I Nybolig Erhverv bekræfter partner Kim Jacobsen tendensen.

 

- Virksomhederne har brug for flere kvadratmeter, særligt logistikfirmaer og håndværksvirksomheder. Der er ikke meget tomgang, og der bliver bygget noget rundt omkring, men der er stadig ikke decideret mangel på lokaler. I øjeblikket nyder Frederikshavn godt af den store havneudvidelse, udtaler Kim Jacobsen.

Under to procent af lager- og logistikbygningerne samt fabriksejendomme står tomme – nogenlunde samme niveau som før krisen. Dermed har Nordjylland landets laveste tomgang for industribygninger.

Brogede butikslokaler

For butikslokaler er billedet mere broget. Med 6,3 procent tomme butikker døjer Nordjylland på den ene side med flere ledige lokaler end resten af landet, men har på den anden side oplevet et dyk i tomgangen på næsten tre procentpoint på blot to år.

 

- Særligt Aalborg midtby klarer sig fint. Her er kommet mange ekstra studerende gennem en årrække, og det har skabt grobund for et miljø med mange cafeer og take-away-butikker. Tendensen bliver forstærket af byens stigende indbyggertal. Hjørring klarer sig også godt med et stort opland, mens Frederikshavn er udfordret af faldende indbyggertal, men vi håber, at havneudvidelsen og projekter med byudvikling kan vende udviklingen også for detailhandlen. Landsdelen mærker urbaniseringen, så nogle butikker i enderne af strøgene i de mindre byer bliver nedlagt. Nogle bliver omdannet til klinikker eller andre funktioner, andre til boliger, siger Kim Jacobsen fra Nybolig Erhverv i Aalborg.

Ejendomstorvet.dk er ejet af de danske erhvervsmæglere. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com