Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lovforslag vil gøre lodser til forretningsfolk

Søgeord:

3. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar fra Søfartens Ledere og Danske Lodser: Kommentar fra Søfartens Ledere og Danske Lodser:

Erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) fremsatte onsdag lovforslag om fuld liberalisering af lodsning i Danmark i 2020.

 

Søfartens Ledere og Danske Lodser har advaret om konsekvenserne ved at ændre lodsernes funktion fra miljøets og sejladssikkerhedens vogtere til forretningsfolk med fokus på profit. Nu er tiden kommet, hvor politikerne må tage stilling til, om højere sikkerhed er mindre vigtigt end lavere priser.

 

For de danske lodser, ikke mindst lodserne i det statslige lodseri DanPilot, har drivkraften altid været at højne sejladssikkerheden og undgå oliekatastrofer og forurening af havmiljøet i Danmark, gennem uafhængig rådgivning.

 

Vedtages det fremsatte lovforslag, vil lodseriernes primære fokus i fremtiden være profit. Lodserne skal gøres til forretningsfolk med risiko for, at der værnes mere om kunderelationer end om danskernes havmiljø og sikkerheden i vores farvande.

En fuld konkurrenceudsættelse af lodsning i Danmark i 2020 vil, som talrige eksempler fra udlandet viser, føre til flere ulykker, underrapportering af farlige hændelser og et større skatteyderbetalt kontrolapparat. Alt sammen uden skyggen af garanti for lavere priser.

 

En vedtagelse af lovforslaget vil være et farvel til lodserne som uafhængige rådgivere. Det vil også være enden på DanPilots varetagelse af en samfundsopgave af så absolut vigtighed, at ingen af de lande, vi normalt sammenligner os med, har turdet overlade den til markedskræfterne.

 

Søfartens Ledere og Danske Lodser har fremført sine store bekymringer over det fremsatte lovforslag. Nu er det op til politikerne på Christiansborg at tage ansvaret for en evt. vedtagelse af lovforslaget i Folketinget.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com