Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lovgivning rammer uhensigtsmæssigt

Søgeord:

17. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2736 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På trods af 20 år uden epilepsianfald frygter chauffør Henning Bang Jensen for både sit lastbilkørekort og sit arbejde som chauffør

På trods af 20 år uden epilepsianfald frygter chauffør Henning Bang Jensen for både sit lastbilkørekort og sit arbejde som chaufførAf Finn Bjerremand

 

Entreprenørchauffør Henning Bang Jensen frygter et brev, der kommer fra myndighederne.

 

Henning Bang Jensen ved nemlig godt hvad der står i brevet.

 

-Det er et afslag på at få mit kørekort fornyet, selv om jeg ikke har haft noget anfald af epilepsi i mere end 20 år og jeg er holdt op med at tage medicin, siger Henning Bang Jensen, der er 50 år og ansat som entreprenørchauffør hos HM Entreprenør i Horsens.

 

Med et afslag kan chaufføren godt sige farvel til sit gode chaufførjob.

 

Henning Bang Jensen fik konstateret epilepsi helt tilbage i 1979, og det udartede sig ved at anfaldene udelukkende kom, når han skulle til at sove.

Nu har han ikke haft et eneste anfald i over 20 år, men har selvfølgelig taget den medicin, som han har fået ordineret for det.

 

En ny lovgivning på området er imidlertid trådt i kraft inden for de seneste år, og den siger at man ikke må have taget medicin i 10 år, hvis man vil have kørekort til store køretøjer.

 

-Det er jo svært at gøre med tilbagevirkende kraft, siger Henning Bang Jensen, der har været ved en neurolog, som konstaterede at han sagtens kan klare sig uden medicin, og derfor heller ikke længere tager medicin.

 

Kørekortet skal fornys og den proces står nu i stampe

 

Embedslægen i Randers er blevet bedt om at behandle sagen og han vil uden tvivl, som loven kræver det, anbefale at Henning Bang Jensen ikke må køre mere.

Sagen er nu med hjælp fra Henning Bang Jensens arbejdsgiver, entreprenør Michael Mortensen, og god bistand fra Dansk Epilepsiforenings direktør Per Olesen, overgivet til advokat Jacob Forman, som hjælper chaufføren med sagen for at han kan beholde sig kørekort og dermed sit gode job.

 

- Der er allerede to chauffører, som jeg har hørt om, der har været igennem systemet, som har fået lov til at beholde deres kørekort, hvor ene endog stadig tager medicin, fortæller Henning Bang Jensen, der ikke er særlig optimistisk lige nu.

 

- Det der er virkelig interessant lige nu, er om klagen over afslaget kan få opsættende virkning, så jeg kan beholde mit kørekort mens sagen kører, eller jeg skal aflevere kørekortet og melde mig i arbejdsløshedskøen, slutter Henning Bang Jensen.

Politikere og myndigheders forstærkede fokus på færdselssikkerhedsområdet i de senere år har ikke bare haft positive effekter.

 

- Alt hvad der har med færdselssikkerhed at gøre har det med at få et hysterisk præg. Her har vi at gøre med en mand, der ikke har haft noget anfald i 20 år og som har taget sin medicin. Han bør selvfølgelig ikke fanges på en sådan regel, siger advokat Jacob Forman til TTN.

 

- Jeg ser dog også visse åbninger i sager der ligger forud, og det skal selvfølgelig afprøves, slutter advokat Forman.

 

På billedet ses Henning Bang Jensen ved siden af den DAF lastvogn han kører med på sit job.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com