Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Luftfragt: Tocifret vækst i første halvår

Søgeord:

1. september 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

269 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Luftfragtselskaber udnytter momentum, lyder det fra IATA.

I første halvår af 2017 steg den globale efterspørgsel efter luftfragtydelser med 10,4 procent i forhold til samme periode 2016, oplyser den internationale luftfartsorganisation IATA.

 

Ifølge IATA-generaldirektør og administrerende direktør, Alexandre de Juniac, er luftfragtselskaberne desuden gode til at drage nytte af den gunstige situation:

 

- Luftfragt er højtflyvende – godt hjulpet på vej af en stærkere global økonomi. Efterspørgslen stiger i et hurtigere tempo end på noget tidspunkt siden den globale finanskrise. Det er fantastiske nyheder efter mange år med stagnation. Og, vigtigere endnu, drager branchen nytte af dette momentum ved at fremskynde den nødvendige procesmodernisering og forbedre den værdi, den giver til sine kunder, lyder det fra Alexandre de Juniac.

Samtlige regioner bidrog i første halvår til væksten.

 

Højdespringer blev Afrika, hvor luftfragtselskaberne formåede at tiltrække 31,6 procent mere aktivitet.

 

De tre travleste luftfragt-regioner noterede alle tocifrede stigninger. Asien/Stillehavsområdet, der tegner sig for knap 39 procent af verdens samlede luftfragtaktiviteter, noterede stigning på 10,1 procent. I Europa tiltrak selskaberne 14,7 procent mere aktivitet, mens Nordamerika steg 12,7 procent.

 

Latinamerika steg med 9,8 procent, mens selskaberne i Mellemøsten måtte stille sig tilfreds med en mere beskeden stigning på 3,7 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com