Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lufthansa-piloter klar til at strejke

Søgeord:

24. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Lufthansa nærmer sig sidste fase med spare- og strategiplanen SCORE, der skal forbedre luftfartskoncernens driftsresultat med 1,5 mia. euro.

Lufthansa nærmer sig sidste fase med spare- og strategiplanen SCORE, der skal forbedre luftfartskoncernens driftsresultat med 1,5 mia. euro.Hidtil er man nået til enighed med kabine- og jordpersonalet om nye aftaler, men piloterne udestår stadig. Men nu har piloterne mistet tålmodigheden med det tyske selskab. En urafstemning blandt 5.400 piloter organiseret i Vereinigung Cockpit (VC) sluttede i fredags,

 

Hele 95,8 procent af samtlige VC-piloter hos Lufthansa Passage, Lufthansa Cargo og Germanwings deltog i afstemningen, og ikke færre end 99,1 stemte for en strejke som reaktion på Lufthansas udspil til nye løn- og ansættelsesvilkår.

 

Det betyder, at en strejke kan bryde ud når som helt. Piloterne vil dog af hensyn til passagererne give en varsel på 48 timer. Påsketrafikken synes dog reddet for de mange rejsende med Lufthansa.

I øjeblikket er der ingen forhandlinger mellem parterne, men det lader til, at piloterne såvel som Lufthansa er klar til at gå tilbage til forhandlingsbordet. Piloterne kræver, at Lufthansa sætter sig til forhandlingsbordet med en reel forhandlingsvilje, mens flyselskabets ledelse modsat fastholder, at der ikke kommer et nyt tilbud, men at man gerne vil forhandle frem for at skulle ud i strejker.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com