Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lufthavne i kamp om Melodi Grand Prix

Søgeord:

24. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2342 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sekunder efter, at det i lørdags blev afgjort, at Danmark skal være vært for Eurovision Song Contest 2014, begyndte spekulationerne allerede om, hvor det gigantiske internationale underholdningsshow skal placeres.

Sekunder efter, at det i lørdags blev afgjort, at Danmark skal være vært for Eurovision Song Contest 2014, begyndte spekulationerne allerede om, hvor det gigantiske internationale underholdningsshow skal placeres.Medierne har allerede peget på Parken i København og Boxen i Herning som favoritter, selvom Aalborg, Aarhus, Horsens, Odense og Ballerup også er blevet nævnt i den forbindelse.

 

Tidligere på ugen udtalte hoteldirektør Allan Agerholm som formand for hovedstadens lokale afdeling af hotel- og turistorganisationen HORESTA, at kun København har infrastrukturen med international lufthavn og hotelkapacitet til at kunne være vært for et europæisk Melodi Grand Prix.

 

-Jeg bliver en smule pikeret, når HORESTA-formanden udtaler, at showet kun kan ligge i København, fordi at der findes en international lufthavn. Vi har også en international lufthavn i BIllund og har mange gange bevist, at vi kan håndtere de store begivenheder, siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn til check-in.dk.

Han peger blandt andet på det professionelle cykelløb Giro d´Italia, der i 2012 besøgte Horsens og Herning. Her rejste cykelholdene, løbsarrangører og pressen ind og ud i Danmark via Billund Lufthavn. Det samme var tilfældet under Danmarks EU-formandskab, hvor Horsens var værtsby i april, maj og juni sidste år.

 

Lufthavnsdirektøren i Billund lægger ikke skjul på, at det vil være en stor udfordring, hvis deltagerne i et internationalt Melodi Grand Prix skal rejse via den internationale vestdanske lufthavn.

 

Hos Københavns Lufthavn er man allerede i tæt samarbejde med turistorganisation Wonderful Copenhagen i et forsøg på at tiltrække den store underholdningsbegivenhed til København.

 

-Vi er i dialog med Wonderful Copenhagen, og vi kommer til at arbejde tæt sammen med dem og andre interessenter i forsøget på at sikre, at København bliver værtsby i 2014. Eurovision Song Contest i København betyder eksponering af Hovedstaden for utroligt mange TV-seere. En eksponering, som kan skabe langt større værdi for Danmark end en afvikling i Jylland. Og så er det vigtigt at slå fast, at Københavns Lufthavn logistikmæssigt er gearet til den type begivenheder, hvilket vi har bevist flere gange tidligere,eksempelvis under COP15, hvor flere hundrede statsoverhoveder indtog København, forklarer Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com