Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lukning af tunnelen på Silkeborgmotorvejen

Søgeord:

29. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

531 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Beredskabsøvelse medfører kortvarige gener.

Beredskaberne og Vejdirektoratet afholder en beredskabsøvelse i Silkeborgtunnelen onsdag den 30. november.

 

Det bliver nødvendigt kortvarigt at spærre tunnelen, og Vejdirektoratet forventer, at tunnelen derfor vil være spærret for trafik i begge retninger i omkring 15 til 20 minutter mellem klokken 20.00 og 21.00.

 

Spærringen sker umiddelbart før tunnelen i begge retninger. Der skiltes ikke med omkørselsruter, men trafikanterne kan foretage en omkørsel via det kommunale vejnet mellem tilslutningsanlæg 27 og 29. Alternativt må trafikanterne holde og vente til øvelsen er slut. Tunnelens bomme går ned, og de elektroniske signaler vil tydeligt vise, at tunnelen er lukket.

 

Øvelsen skal teste hvordan alarmering og alarmgang, kommunikation, fremrykning og afmelding fungerer i samarbejdet mellem beredskabet og Vejdirektoratet, hvis der fx opstår brand i tunnelen.

Øvelsen gennemføres nu, fordi de sidste ramper på bystrækningen af Silkeborgmotorvejen netop er åbnet. De to ramper ved til- og frakørsel 28 Søholt åbnede den 24. november. Dermed kan alle fremrykningsveje til tunnelen benyttes, hvilket gør en beredskabsøvelse relevant, da motorvejen nu er helt færdig.

 

Midt- og Vestjyllands Politi, Midtjysk Brand & Redning, Sundhedsberedskabet og Vejdirektoratets Trafikcenter deltager i øvelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com