Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lundstedt ny ACEA-formand

Søgeord:

12. januar 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

938 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Volvo tager over fra Scania.

Bestyrelsen for erhvervskøretøjer hos ACEA – foreningen for de europæiske automobilfabrikanter – har netop valgt den svenske Volvo-direktør Martin Lundstedt som bestyrelsesformand.

 

Den opmærksomme læser vil bemærke, at Martin Lundstedt for et år siden – 13. januar 2015 - også blev præsenteret som formand for den samme bestyrelse.

 

Det skyldes, at posten som formand for bestyrelsen for erhvervskøretøjer hos ACEA går på tur mellem de store lastbilproducenter. Lundstedt var for et år siden direktør hos Scania, men skiftede i oktober til en stilling som topchef hos konkurrenten og ligeledes svenske Volvo, der altså i år overtager formandsposten.

 

Martin Lundstedt udtaler i en skriftlig meddelelse:

 

- Jeg er beæret over at lede ACEA’s aktiviteter for erhvervskøretøjer i år, hvor vores topprioritet fortsat vil være yderligere reduktion af CO2-udledninger. Vores industri vil fortsætte med at tage ansvar for at reducere CO2-udledningerne fra nye køretøjer. Samtidig vil vi arbejde sammen med alle relevante interessenter i transportsektoren om at definere alle aspekter om CO2-udledninger fra tunge køretøjer. Ved at arbejde sammen får vi muligheden for at låse op for det fulde potentiale af CO2-reduktion og vi vil være i stand til at bidrage til ambitiøse klimamål, siger Martin Lundstedt.

Martin Lundstedt overtager formandsposten fra Henrik Henriksson, der er administrerende direktør hos Scania Trucks.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com