Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lynhurtige udvidelser på E45

Søgeord:

30. august 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

992 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Udbygning fra 4 til 6 spor skrider fremad med rekordfart.

 

Arbejdet med at udvide E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S fra fire til seks spor skrider fremad med rekordfart.

 

For nylig besigtigede transportminister Ole Birk Olesen og Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen det fremskredne arbejde.

 

Ifølge transportens førstemand går det så hurtigt, at udvidelsen af den 15 kilometer lange motorvejsstrækning er det hurtigste, Vejdirektoratet har lavet, og arbejdet er formentlig afsluttet allerede i efteråret, lyder det.

 

- Det er den hurtigste motorvejsudvidelse, vi nogensinde har foretaget, og allerede fra efteråret får danskerne glæde af en bredere motorvej. Det er rigtig positivt. Trafikpresset stiger nemlig på de danske motorveje, og det koster samfundet mange penge, når trafikanterne sidder fast i trafikken, siger Ole Birk Olesen.

Udbygningen af motorvejen sker så hurtigt, fordi strækningen har en 12 meter bred midterrabat, som har givet Vejdirektoratet mulighed for at lægge de nye spor inde i midterrabatten - i modsætningen til normalt, hvor man udbygger en motorvej på ydersiderne. Skulle udvidelsen ske på ydersiden af den eksisterende motorvej, ville det have taget op mod fire år mere, før motorvejsstrækningen stod færdig, skriver ministeriet.

 

- Udvidelsen af E45 er vigtig, fordi det er et alvorligt problem for både borgere og virksomheder, at der er massiv trængsel på strækningen. Med udvidelsen sikrer vi en hurtigere og mere sikker rejse for trafikanterne på strækningen, og derfor sætter jeg stor pris på, at arbejdet skrider så hurtigt frem, siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen.

Vejdirektoratets trafiktal viser, at trafikken på strækningen er steget med 25 procent i perioden 2010-2016, og der kører dagligt 63.000 trafikanter på motorvejen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk