Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lysmaster til Sverige

Søgeord:

13. marts 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

704 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Milewide har leveret over 1.000 master lysmaster til Stokholm og har nye ordrer i kikkerten.

 

Danske Milewide – der er et søsterselskab til Dansk Autoværn, har leveret lysmaster til to af Sveriges mest trafikkerede vejstrækninger, Essingeleden E4 og Kristinebergsmotet i Stockholm. Over 1.000 lysmaster og pullerter er leveret indtil nu, og Milewide har dermed sat et solidt aftryk på Sveriges mest trafikerede vej.

 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

 

Milewide har 1. januar etableret et svensk datterselskab i samarbejde søsterselskabet Dansk Autoværn, med fokus på at hente yderligere ordrer på det svenske marked.

 

 

Over for bladet Arkbyg oplyser adm. direktør Ulrik Toft Marcussen:

- Vi har fået sat et solidt aftryk på Sveriges mest trafikerede vej, da vi gennem de sidste år har leveret meget til dem. Og med det nye store projekt, E4 Förbifart Stockholm, der også involverer en ny tunnel under byen, er der kommet ekstra fart på.

Det er den svenske udgave af Vejdirektoratet – Trafikverket – der har sat Milewide i gang med at udvikle en 18 meter høj lysmast. Et projekt, som Milewide håber at vinde leveringsordren på.

Dansk design

Essingeleden E4 var det første store vejprojekt Milewide fik ordre på i Sverige. Trafikverket var forud for valget af Milewide i Danmark for at se danske vejprojekter med Milewide. Sveriges mest trafikerede vej med ca. 160.000 køretøjer i døgnet skulle have en fleksibel og anderledes løsning, og det var vigtigt at finde en leverandør, der kunne fortsætte leverancerne til de udvidelser, der måtte komme. Milewide får stadig ordrer på leverancer til Stockholm.

Fleksibelt system

Milewides fleksible designløsning inden for vejudstyr, består af en mast, der via et indbygget skinnesystem kan benyttes til påmontering af belysning, lysregulering, vejskilte, diverse beslag m.v. Beslagene sidder skjult, og designet er dermed enkelt og smukt. Samtidig er det anodiserede aluminium, som systemet er konstrueret i vejrbestandigt, og gør at masterne forbliver uændrede og uden tæring. Systemet er designet af arkitekt Knud Holscher og gennemtænkt ned til mindste detalje.

 

Systemet blev oprindelig udviklet til en dansk designkonkurrence, som det danske Vejdirektorat udbød sammen med Dansk Design Center i 1995. Milewide blev vinderen af konkurrencen og de første i verden, der producerede et sammenhængende produktsortiment af vejudstyr.

Høj sikkerhed

Ud over det unikke design, er der også indbygget høj sikkerhed i Milewide systemet.

 

Aluminiumskonstruktionen er designet til at modstå påkørsler med hastigheder op mod 100 km/t, hvor nogle master er designet til at knække med det samme og andre til det modsatte for at nedbringe køretøjets hastighed. Milewide mastens eftergivelighed øger sikkerheden på vejene, og kan derved nedbringe antallet af voldsomme ulykker.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com