Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maersk Line i rødt

Søgeord:

2. november 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

842 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Lave priser på containerfragt og olie trak Mærsk-forretning nedad.

 

A.P. Møller – Mærsk-koncernens ledelse giver sig selv karakteren ikke tilfredsstillende efter tredje kvartal 2016, der var præget af fortsat pressede fragtrater på containere og lave olie- og gaspriser på verdensmarkedet.

Koncernens kvartalsresultat blev på 438 mio. USD, hvilket er lige under tre milliarder kroner.

 

Containerrederiet Maersk Line kom ud af tredje kvartal med et underskud på 116 mio. USD – omkring 780 millioner kroner.

 

- Resultatet er ikke tilfredsstillende, men er drevet af lave priser. Vi præsterer generelt stærkt målt på omkostninger og volumen på tværs af alle vores forretningsområder. Maersk Line har for andet kvartal i træk givet tab på grund af fortsat lave fragtrater, udtaler A.P. Møller – Mærsks topchef Søren Skou.

Han konstaterer, at fragtraterne er faldet med 16 procent i forhold til samme periode sidste år, men noterer at fragtraterne faktisk er steget med 5,5 procent i forhold til forrige kvartal – hvilket er første gang raterne har udviklet sig så positivt siden tredje kvartal 2014.

 

Søren Skou påpeger også, at containerrederiet fortsat præsterer stærkt målt på volumen og omkostninger set i forhold til konkurrenterne. Maersk Line øgede sin markedsandel med 11 procent i tredje kvartal – en udvikling, der formodentlig er påvirket positivt af betalingsstandsningen i det Sydkoreanske rederi Hanjin.

APM Terminals

Terminaloperatørforretningen kom ud af tredje kvartal med et resultat på 131 mio. USD. Det er noget lavere end samme kvartal sidste år, hvor resultatet lå på 175 mio. USD. APM Terminals har dog præsteret bedre end i de foregående kvartaler, når det gælder omkostninger og omsætningen på en række nøgleterminaler.

 

Maersk Oil

Søren Skou kan også glæde sig over, at smertensbarnet Maersk Oil for andet kvartal i træk har præsteret et overskud – et fremgang, der skyldes et stærkt omkostningsfokus og højre produktionseffektivitet.

Maersk Drilling leverede et resultat på 340 mio. kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com