Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk Line i solidt plus

Søgeord:

16. august 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1850 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Store nedskrivninger i Maersk Tankers og APM Terminals trækker ned.

 

A.P. Møller – Mærsk kom ud af andet kvartal med et tap på 1,7 milliarder kroner. Det skyldes primært store nedskrivninger i Maersk Tankers (2,9 mia. kroner) og APM Terminals (1,6 mia. kr.).

 

Mens det forsat kniber i konglomeratets energidivision – især Maersk Drilling, så går det til gengæld atter strygende i Maersk Line, hvor genopretningen af fragtraterne har bragt forretningen i verdens største containerrederi i plus.

 

- Maersk Line er igen profitabel og præsterer på niveau med forventningerne med en omsætning, der er vokset med én milliard USD i forhold til andet kvartal 2016. Overskuddet steg med 490 mio. USD i andet kvartal på grund af højere fragtrater, udtaler CEO i A.P. Møller – Mærsk, Søren Skou.

Kæmpehack

I forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet har A.P. Møller – Mærsk også sat tal på regningen for det omfattende hackerangreb, der lagde IT-systemerne i Maersk Line, APM Terminals og Damco ned i to uger i starten af juli. Den ender et sted mellem 200 og 300 mio. USD – der først bliver bogført i 3. kvartal.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com