Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maersk Line skiller sig ud i presset branche

Søgeord:

30. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Containerrederier har svært ved at lægge krisen bag sig og tjener ikke penge på grund af stor overkapacitet.

Containerrederier har svært ved at lægge krisen bag sig og tjener ikke penge på grund af stor overkapacitet.Maersk Line skiller sig dog ud som en klar nummer et, ikke bare med hensyn til størrelse men også med hensyn til evnen til at tjene penge.

 

-Det er et irrationelt marked, hvor nogle rederier sejler med laster, der giver negativt afkast. Har man først købt skibet, skal det også ud at sejle. Alle ønsker at få højere rater, men når de så kommer lidt op, er der en, der falder for fristelsen til at sætte et ekstra skib i arbejde. Sådan vil det være de næste par år, hvor der er mere kapacitet end efterspørgsel, siger Stig Nymann, aktieanalytiker hos Dansk Aktie Analyse til Jyllands-Posten.

Opfylder ikke egne krav

Maersk Line er det containerrederi, der klarer sig bedst, men det lever alligevel ikke op til sine egne afkastkrav. Maersk Line havde egentlig et afkastkrav på 10 procent men sænkede det til 8,5 procent.

 

Det er Maersk Line dog ikke i stand til at nå for øjeblikket, med et afkast på kun 7,4 procent.

 

A.P. Møller-Mærsk havde i 2013 en fremgang i nettoresultatet på 1,1 mia. USD, hvor Maersk Line stort set leverede al fremgangen.

 

På trods af tilbagegang i omsætningen, på grund af faldende rater, havde Maersk Line en fremgang i nettoresultatet fra 2,7 mia. kr. i 2012 til 8,5 mia. kr. i 2013.

 

Det skyldes besparelser på blandt andet bunkeromkostninger samt effektivisering.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com