Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maersk overrasker positivt

Søgeord:

13. august 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

755 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fastholder forventninger trods pres på oliepris og fragtrater.

 

 

A.P. Møller-Mærsk gruppen har leveret et halvårsresultat, der omtrent svarer til forventningerne. Dermed blev analytikernes frygt for, at droppet i containerfragtraterne mellem Asien og Europa og den lave råoliepris vil føre til et skuffende halvårsregnskab gjort til skamme.

 

Maersk Line har i modsætning til mange konkurrenter formået at holde skindet på næsen. Containerrederiet, der transporterede lidt flere containere i første halvår, sammenlignet med samme periode i 2014, måtte ganske vist notere et mindre fald i den gennemsnitlige fragtrate per 40-fods container ækvivalent fra godt 2.600 USD til lidt under 2.400 USD.

 

Men lavere bunkerpriser og rederiets fortsatte fokus på omkostninger bidrog til et forbedret driftsresultat, selv om nettoomsætningen faldt fra 13,4 milliarder USD til 12,5 mia. USD.

EBITDA blev forbedret fra lige under 1,9 milliarder USD i første halvår 2014 til 2,2 mia. USD i første halvår i år.

Resultatet før skat blev på 1,2 mia. USD – en forbedring på næsten 200 millioner USD.

 

Mens den faldende råoliepris og deraf følgende lavere bunkerpriser har hjulpet Maersk Line, så gør det ondt i Maersk Oil og Maersk Drilling, så har begge formået at forbedre resultatet før skat i forhold til samme periode sidste år.

 

- I et kvartal påvirket af et lavere gennemsnitlige containerfragtrater og en lavere oliepris, opnåede Mærsk Gruppen et tilfredsstillende underliggende resultat på USD 1,1 mia. (USD 1,2 mia.) og fastholder forventningerne om et underliggende resultat på omkring USD 4,0 mia. for året, udtaler Maersk Groups topchef Nils Smedegaard.

- Vi opretholder vores strategiske fokus på profitabel vækst med resultater indenfor øverste fjerdedel og en ROIC over 10 % over tid i alle forretningsområder. Turbulensen i olieprisen har haft en negativ effekt på olie- og offshore markederne og i de olieafhængige lande. Dette har ændret forudsætningerne for Maersk Oil, Maersk Drilling, APM Terminals og APM Shipping Services, hvor planer fokuseret på omstilling til de volatile markedsvilkår vil erstatte de tidligere udmeldte profit- og vækstmål.

APM Terminals

APM Terminals måtte notere en tilbagegang. Nettoomsætningen faldt med 8,6 pct. og antallet af håndterede containere faldt med seks pct.

Smertensbarnet Damco leverede endnu et minus i perioden. Men det er kun en brøkdel, af det logistikselskabet præsterede i første halvår 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com