Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Magnus Heunicke mødtes med sin tyske kollega

Søgeord:

25. februar 2015  |  

Læst i alt:

636 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den danske transportminister mødtes i går i Berlin med den tyske transportminister Alexander Dobrindt.

Et vigtigt samtaleemne var status på planlægningen af den faste forbindelse over Femern Bælt

 

-Den kommende Femern Bælt-forbindelse giver store gevinster for både Danmark og Tyskland, og jeg er glad for det konstruktive og gode samarbejde om forbindelsen, som vi har imellem landene, og som vi har bekræftet på mødet her i dag, udtaler Magnus Heunicke.

 

På mødet drøftede de to ministre blandt andet planen for udbygningen af de tyske landanlæg.

 

-Tyskland står ved sin forpligtelse i henhold til traktaten til at udbygge landanlæggene på den tyske side. Delstaten Slesvig-Holsten undersøgte sidste år forskellige linjeføringer og anbefalede, at der etableres en i overvejende grad ny jernbanestrækning. Nyanlægget er mere tidskrævende, men betyder til gengæld langt færre støjgener for turistområderne ved Østersøkysten, udtaler transportminister Alexander Dobrindt.

Den tyske forbundsstat har bedt DB AG om at iværksætte den videre planlægning på grundlag af den linjeføring, som delstaten har anbefalet. Som ejer af jernbaneinfrastrukturen planlægger DB AG projektet i henhold til den tyske byggelovgivning og realiserer det på eget ansvar. Forbundsstaten finansierer investeringerne i den nye og udbyggede strækning, der skal være færdig senest i 2024.

 

Europa-Kommissionen har siden 1994 anset den faste forbindelse over Femern Bælt for at være et af de særligt vigtige europæiske trafikprojekter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com