Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mange ulykker i ferien

Søgeord:

22. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

620 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet starter undersøgelse.

Efterårsferien har i år været plaget af en række alvorlige trafikulykker på de danske veje.

 

Vejdirektoratet undersøger nu dødsulykkerne sammen med politi og kommuner for at blive endnu bedre til at forebygge dem i fremtiden.

 

Antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken har i de senere år været faldende. I april i år var antallet af dræbte i trafikken helt nede på 8 personer – det laveste for en enkelt måned overhovedet.

 

Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal viser, at til og med august har 96 personer mistet livet i trafikken i 2015. Den positive udvikling stiller til gengæld større krav til hele tiden at udvikle nye og bedre løsninger til trafiksikkerhedsarbejdet.

 

-Når antallet af ulykker falder, stiger behovet for mere konkret viden om de enkelte ulykker. Vi skal kende til flere detaljer for at fange tendenserne i de alvorligste ulykker og finde midler til at forebygge dem, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Ifølge dagspressen har der i efterårsferien været 7 trafikulykker med dødelig udgang. Vejdirektoratet vil i samarbejde med politi og kommuner finde frem til årsagerne til, at ulykkerne endte så alvorligt.

 

Siden 2010 har Vejdirektoratet indsamlet viden om alle dødsulykker gennem pilotprojektet DUS – den udvidede dødsulykkesstatistik. Helt konkret betyder det, at Vejdirektoratet, politiet, kommuner og bilinspektører tager ud til ulykkesstederne og undersøger forholdene omkring dødsulykkerne.

 

Den konkrete viden om årsager til dødsulykkerne bliver anvendt af en lang række aktører på trafiksikkerhedsområdet til at sikre bedre indretning af veje og omgivelser, udforme kampagner og til at påvirke trafikanternes adfærd gennem lovgivning og politikontrol.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com