Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Søgeord:

16. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

74 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk/mexicansk aftale om samarbejde på det maritime område.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Mexicos minister for kommunikation og transport, Gerado Ruiz Esparza, underskrev for nylig en maritim samarbejdsaftale for at styrke de to landes samarbejde om maritime emner som digitalisering og grøn skibsfart.

 

Aftalen er underskrevet under erhvervsministerens besøg i Mexico.

 

Den maritime samarbejdsaftale er en del af den strategiske partnerskabsaftale, som statsminister Lars Løkke Rasmussen og den mexicanske præsident indgik i april 2017. Partnerskabet skal styrke de økonomiske og politiske forbindelser landene imellem, og med den nye samarbejdsaftale styrkes samarbejdet om søfart yderligere.

 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

 

- Danmark står for kvalitetsskibsfart, og en stor del af den danske eksport kommer fra Det Blå Danmark. Mexico er en vigtig vækstøkonomi og væsentlig maritim nation, og derfor glæder det mig at kunne underskrive en samarbejdsaftale på det maritime område med Mexico, siger ministeren.

Det maritime samarbejde mellem Danmark og Mexico vil især fokusere på øget dialog og styrket samarbejde blandt andet i internationale maritime organisationer, og om digitalisering og grøn skibsfart.

 

- Der er ingen tvivl om, at det Blå Danmark med alle dets kvaliteter kan tilføre vores samarbejde med andre lande en masse konstruktive elementer, og jeg er sikker på, at det samme gælder for Mexicos maritime sektor, lyder det fra Brian Mikkelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com