Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Martec udvidet

Søgeord:

14. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1103 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Stort løft til nordjysk maritimt uddannelsescenter.

Det Blå Danmark har fået et løft på uddannelsesfronten. Med støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond har den nordjyske, maritime uddannelsesinstitution Martec fået foretaget en gennemgribende renovering, der betyder langt bedre forhold for de studerende, som bl.a. får nye undervisnings- og gruppelokaler i topklasse.

 

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, der var blandt talerne ved fredagens indvielse af det nye Martec i Frederikshavn, mener, at det er afgørende med gode maritime uddannelsesforhold i Danmark, for at Danmark kan fastholde sin stærke status som søfartsnation.

 

-Den danske handelsflåde satte således i 2015 rekord med flere skibe end nogensinde, der sejler under dansk flag. Og her i Nordjylland er der en støt udvikling i både antallet af arbejdspladser og nye virksomheder inden for det maritime erhverv. Det kan vi være stolte af, og det kan særligt I være stolte af. I er en vigtig del af den lokale vækst her i området, sagde Ulla Tørnæs blandt andet i sin tale.

Også direktør i Danmarks Rederiforening, Anne Windfeldt Trolle, var til stede i Frederikshavn, og Det Blå Danmark har brug for tidsvarende uddannelsesinstitutioner som Martec, mener hun.

 

Martec udbyder en lang række uddannelser til den industrielle og maritime sektor, hvoraf den største er professionsbacheloruddannelsen til maskinmester. Derudover uddannes der årligt ca. 120 befarne skibsassistenter, 25 skibsmaskinister og 80 ubefarne skibsassistenter om bord på Skoleskibet DANMARK, som administreres af Martec.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com