Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maskinmesterstuderende på dating

Søgeord:

29. september 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

625 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Studereinde mødte det maritime erhvervsliv. 

 

For tredje år i træk havde Erhvervshus Nord og MARTEC inviteret de maskinmesterstuderende på 7. semester på inspirationstur i det maritime miljø i Frederikshavn for at give dem et større indblik i de lokale maritime karrieremuligheder.

 

- Maskinmesteruddannelsen er en eftertragtet uddannelse, hvor de studerende typisk hurtigt kommer i job efter endt uddannelse. For at imødekomme at ekspertisen og kompetencerne bliver i vores område, ønsker vi med inspirationsturen at give de studerende et solidt indblik i hvilke karrieremuligheder, der er i vores område, så de forhåbentlig får et job og bosætter sig her efter endt uddannelse, siger erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord Per Frank Hansen.

 

Knap 30 studerende deltog i turen, som bød på indlæg ved Frederikshavn Havn og virksomhedsbesøg og rundvisning hos Orskov Yard, MAN Diesel & Turbo og Flådestationen i Frederikshavn med besøg ombord på Absalon. Studerende Chris Vittrup Jensen fra MARTEC mener, at inspirationsdagen har givet ny indsigt

- På 7. semester står vi på vippen til at skulle vælge linje, og derfor er det givende at høre andre maskinmestre fortælle om deres overvejelser i forbindelse med jobvalg og retning. De kender vores uddannelse og kan derfor være meget konkrete i forhold til det, som de præsenterer for os, siger Chris Vittrup Jensen.

 

For at bringe virksomheder og studerende tættere på hinanden, bød dagen også på speedmeetings. Her deltog: Norisol, Victor DST, Flådestationen i Frederikshavn, Scanel International A/S og Orskov Yard.  

 

- Det er en fornøjelse at møde så mange spørgelystne og seriøse unge studerende, som er potentielle medarbejdere for os. Med vores deltagelse her i dag, ønsker vi at synliggøre, at de maskinmesterstuderende med deres brede uddannelsesmæssige baggrund kan komme til at arbejde med alt fra drift og reparation til procesanalyser, administration og projektledelse i en virksomhed som Orskov Yard. Ligesom vi tager ny viden med os hjem, fx en dybere indsigt i de linjer, som de studerende kan vælge imellem, fortæller direktør på Orskov Yard, Christina Ørskov.

De studerende er særligt glade for, at dagen bød på en netværksmulighed med virksomhederne, hvor de kunne stille konkrete og personlige spørgsmål:

 

- Dagen har givet anledning til at tale med nogle spændende mennesker fra erhvervslivet, som har samme uddannelsesmæssige baggrund som os, og som sidder i vidt forskellige jobs. Dermed bliver bredden og mulighederne i vores uddannelse tydelig, og vi får et vigtigt indblik i, hvad der rører sig i virksomheder omkring os, siger Mads Knudsen studerende på MARTEC.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com