Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mathiesen slipper roret på Aarhus Havn

Søgeord:

30. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Havnedirektør Bjarne Mathiesen har valgt at forlade stillingen som direktør for Aarhus Havn ved årets udgang.

Havnedirektør Bjarne Mathiesen har valgt at forlade stillingen som direktør for Aarhus Havn ved årets udgang.Aarhus Havn meddeler, at havnens adm. direktør gennem de seneste 13 år, Bjarne Mathiesen, har opsagt sin stilling ved udgangen af 2013.

 

Han tiltrådte i 2000, hvor kommunerne netop havde overtaget erhvervshavnene fra Staten, og dermed kom Bjarne Mathiesen til at stå i spidsen for den kraftige udvikling, der har præget den store midtjyske havn. Væsentlige områder af Erhvervshavnen er flyttet, og de forladte dele er i hastigt tempo ved at blive en helt ny bydel.

 

Samtidig har Bjarne Mathiesen formået, at få opsat det Aarhus Havn betegner som ”gode rammer” for den fremtidige udviklingen. Herunder forberedelserne til en moderne havneinfrastruktur med beslutningen om Marselis Tunnel-projektet, der sikrer tidssvarende adgangsforhold mellem Aarhus Havn og den overordnede infrastruktur i baglandet.

Selv om Aarhus Havn har været under pres p.g.a faldende godsomsætning – dels på grund af finanskrisen og dels på grund af strukturelle forandringer – så står havnen i dag med en solid økonomi og en trimmet organisation, der er klar til fortsat udvikling og udvidelse af aktiviteterne.

 

Bjarne Mathiesen har vurderet, at tidspunktet for at overlade styringen til en anden er nu.

 

Til jp.dk siger Bjarne Mathiesen:

 

- Det er em personlig overvejelse. Jeg bliver 62 til november, og jeg har en idé om, at der stadig er nogle gode år i mig. Nu syntes jeg, at jeg skal prøve noget andet.

 

Bestyrelsesformand borgmester Jacob Bundsgaard har ifølge pressemeddelelsen fra Aarhus Havn har taget opsigelsen til efterretning.

- Bjarne Mathiesen har på fremragende vis effektivt ledet en markant virksomhed, ikke mindst i de seneste år, hvor markedsudviklingen har stillet store udfordringer for havnen”, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

Opgaven med at ansætte ny direktør er allerede i gang og bestyrelsen forventer at kunne sende indstilling til byrådet, så direktøren kan tiltræde samtidig med den nyvalgte bestyrelse 1. januar 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com