Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Medlemmer gav grønt lys for nyskabelse

Søgeord:

11. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

848 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD klar med arbejdsgiverorganisation.

Det danske vejgodstransporterhverv får en ny arbejdsgiverorganisation, der henvender sig til de transport- og logistikvirksomheder, der i dag ikke er arbejdsgiverorganiseret.

 

Det er resultatet efter ITD’s ekstraordinære generalforsamling torsdag aften, hvor medlemmerne med stor opbakning sagde ja til etableringen af arbejdsgiverorganisationen ITD-A.

 

- Medlemmerne har stemt, og jeg kan med glæde sige, at vi nu stifter ITD-A. Dermed har vi fået en ny arbejdsgiverorganisation på transport- og logistikområdet, der henvender sig til de virksomheder, som i dag ikke er organiseret. Jeg glæder mig over den markante opbakning, som forslaget har fået blandt medlemmerne og ser frem til det spændende arbejde den kommende tid, siger Jacob Chr. Nielsen, administrerende direktør i ITD, brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Med stemmerne 486 for, 51 imod og 11 blanke gik forslaget klart igennem og umiddelbart efter den ekstraordinære generalforsamling var der stiftende generalforsamling for ITD-A.

 

Ønsket med den nye arbejdsgiverorganisation er at sikre en større organisationsgrad i vognmandsbranchen. Det er tillige et ønske om at etablere en overenskomstmodel, der er gennemskuelig og fleksibel og som sikrer gode løn- og ansættelsesforhold samt ligger inden for rammerne af den danske arbejdsmodel.

 

ITD-A henvender sig til de vognmænd og transport- og logistikvirksomheder, der ikke i dag er arbejdsgiverorganiserede. Alene i ITD’s egne rækker drejer det sig om cirka 40 procent af medlemmerne.

 

- Vi vil den kommende tid gå i nærmere dialog med de eksisterende parter i markedet for overenskomster for at finde en mulig modpart og se, om vi kan finde en gennemskuelig og fornuftig overenskomstmodel, der er skruet sammen, så den kan tiltrække det professionelle transporterhverv, siger Jacob Chr. Nielsen.

Der er store forventninger til det arbejde, der nu ligger foran for at finde en gangbar model.

 

- Jeg mener, vi er på rette spor, hvis vi formår at give de uorganiserede vognmænd et produkt, der får dem til at organisere sig. Det handler om at se overenskomster på ny og skabe gode rammer, der matcher de behov den enkelte vognmand står med, siger Jacob Chr. Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com