Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Menneskesmugling i danske lastbiler?

Søgeord:

4. marts 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1180 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politiet vil have branchens hjælp.

Nu efterspørger dansk politi transportbranchens hjælp i kampen mod menneskesmugling.

 

Det fremgår af en henvendelse fra Det Nationale Efterforskningscenter (NEC) til arbejdsgruppen mellem politi og transportbranchen.

 

Danmarks Transport-Tidendes nyhedsbrev bringer her henvendelsen i sin helhed:

 

”Til medlemmer af arbejdsgruppen mellem politi og transportbranchen.

 

Nationalt Efterforskningscenter (NEC) arbejder i øjeblikket på at undersøge, om der foretages menneskesmugling med danske lastbiler. Vi vil meget gerne informeres, hvis I har oplevet episoder, hvor der har været mistanke om, at en af jeres lastbiler har været anvendt til menneskesmugling. Det kan for eksempel være, at lastbilen har kørt en mistænkelig rute, der har været forsøg på eller opbrud af lås til lastrum eller andre ting, der kan pege på, at lastbilen har været anvendt til menneskesmugling.

Vi vil også meget gerne høre, hvis nogen af jeres lastbiler har været involveret i episoder i udlandet, hvor chaufføren har været mistænkt for menneskesmugling.

 

Vi har været i kontakt med et firma, der oplyser, at de i flere tilfælde har oplevet, at låsen til lastrummet har været brudt op, hvilket kan indikere, at lastbilen har været anvendt til menneskesmugling.

 

Informationer fra jer vil være af stor betydning for det fremadrettede arbejde med bekæmpelse af menneskesmugling. Ved henvendelse bedes reference nr. FX 116118 oplyst.

 

Viggo Rydberg Larsen

 

NEC, Menneskesmugling”.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com