Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mere åbenhed om registre

Søgeord:

23. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

442 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Blockchain-teknologi baner vejen for digitalisering.

Når skibsejere i dag skal registrere et skib, kræver det stadig manuel udfyldelse og håndtering af dokumenter. For at fremme digitaliseringen i Det Blå Danmark har Søfartsstyrelsen iværksat et pilotprojekt, der belyser mulighederne for på sigt at gøre hele registreringsprocessen af skibe digital.

 

-Vækstteamet for Det Blå Danmark har anbefalet fuld digitalisering af bl.a. Skibsregistret. Dette pilotprojekt, med en helt ny teknologi som blockchain, kan være vejen mod en mere åben, sikker og mere effektiv registrering af skibe i de danske registre. Det er vigtigt i en branche, som har et skarpt fokus på at holde omkostningerne i bund, og hvor tillid til alle involverede parter er et must, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

.

-For at vi kan bevare vores maritime styrkeposition, skal Det Blå Danmark gribe og udvikle digitaliseringens muligheder. Vi skal derfor være i front, når det gælder brugen af nye teknologiske løsninger. Både i Søfartsstyrelsen og i hele Det Blå Danmark.

 

Brugere vil blive inddraget i pilotprojektet, som skal afklare, om blockchain-teknologien vil kunne understøtte Søfartsstyrelsens digitaliseringstiltag positivt og medvirke til en åben, sikker og mere effektiv tilgang til registrerede data i skibsregistrene.

 

Blockchain-teknologien

Filosofien bag blockchain-teknologien er sikkerhed gennem åbenhed.

 

Alle, der er en del af ”kæden”, vil hele tiden have det fulde overblik over sagsgangene, og ingen vil kunne ændre eller forfalske dokumenter, uden at alle i ”kæden” vil blive gjort opmærksom på det. Dokumenter som fx pantebreve kan derfor håndteres sikkert, uanset om man befinder sig i fx København eller i Singapore. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com