Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mere plads til de store

Søgeord:

17. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

639 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Så er de jyske veje klar til modulvogntog.

 

Der bliver plads til de ekstra store pakker under juletræet i Jylland i år. Tre års omfattende vejarbejde nærmer sig i disse uger det endelige mål - et komplet vejnet i Jylland klar til kørsel med modulvogntog.

 

Ruterne er åbnet i takt med at de er blevet klar, og den 5. december er arbejdet på strækningen mellem Lunderskov og Skjern færdig som den sidste.

 

Et fremskridt

I DTL-Danske Vognmænd er modulvogntog derfor en mærkesag, og administrerende direktør Erik Østergaard glæder sig over, at den jyske udbygningen nu er på plads.

 

- De danske vognmænd har grund til at glæde sig over, at vejnettet for modulvogntog i Jylland nu er fuldt udbygget. Det reducerer antallet at lastbiler i trafikken og mindsker dermed trængslen. De færre lastbiler reducerer også mængden af trafikstøj. Og det reducerer CO2-udslippet og er dermed bedre for klimaet - og det sker vel at mærke uden at trafiksikkerheden forringes. Det er altså ud fra enhver betragtning et fremskridt. Det er naturligvis meget tilfredsstillende at se en fuld udbygning på plads i Jylland og dermed et stort og vigtigt første skridt på vejen mod en landsdækkende løsning, siger Erik Østergaard.

Allerede nu findes der et omfattende vejnet, hvor modulvogntogene må køre som et led i et forsøg, der strækker sig til 2030. I løbet af 2017 forventer Vejdirektoratet at de sidste strækninger på Sjælland og på Fyn også bliver helt færdige.

Når ombygningerne er afsluttede, vil der være ca. 3700 km vej beregnet til modulvogntog ud af et samlet statsvejnet på ca. 3800 km.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com