Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mere trafik på Aarhus Havn

Søgeord:

2. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederierne Hapag-Lloyd, Seago Line og Sea Connect har alle oprettet nye ugentlige containerruter fra Aarhus Havn siden januar.

Rederierne Hapag-Lloyd, Seago Line og Sea Connect har alle oprettet nye ugentlige containerruter fra Aarhus Havn siden januar.Hapag Lloyd sejler mellem Hamburg og Aarhus via København og Helsingborg, mens Seago Line sejler mellem Aarhus og Skt. Petersborg via Bremerhaven og Riga/Klaipeda. Sea Connect sejler også mellem Aarhus og Skt. Petersborg, men via Rotterdam og Klaipeda.

 

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen ser de nye ruter som et tegn på, at konjunkturerne måske er ved at vende og at der er vækst forude.

 

-Vi sporer i øjeblikket en optimisme blandt rederierne. Nogle handler proaktivt på deres fornemmelse for, at opsvinget endelig er på vej. De sætter nye skibe i søen og får dermed tag i markedet på et tidligt tidspunkt. Andre forholder sig mere afventende, men generelt er forventningerne positive, fortæller Jakob Flyvbjerg Christensen.

For transportkøberne betyder de nye ruter hyppigere forbindelser til vigtige havne i Østersøområdet og syd for Danmark, mens det for Aarhus Havn kan betyde en stigning i containeromsætningen.

 

Aarhus Havn har aktuelt en markedsandel på ca. 60 pct. af de containere, der omsættes i Danmark. Selv om det er en markant markedsandel, var den større før krisen satte ind i 2008.

 

-Vi har tabt mellem tre og fem procent. Dem har vi tænkt os at gå målrettet efter at genvinde, og derfor er det en god start med tre nye ruter i begyndelsen af året, fastslår havnedirektøren.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com