Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Metro-tog over Esbjerg

Søgeord:

11. januar 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2529 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Grimaldi Lines sejler nye metrotog til Esbjerg.

 

Nye togsæt til Københavns Metro er blevet sejlet med Grimaldi Lines fra Gioia Tauro i Syditalien og til Esbjerg Havn, hvor de ankom i lørdags og nu fragtes videre til København.

 

Som de eneste på markedet kan Grimaldi Lines tilbyde en direkte multipurpose Ro-Ro-service mellem Middelhavet og Esbjerg. Niels Winther Shipping har som agenter for Grimaldi Lines stået for at koordinere skibets ankomst til Esbjerg Havn.

 

Claus Larsen, CCO for Niels Winther Shippings Grimaldi-agentur, siger:

 

- Grimaldi Lines’ skibe har den nødvendige lugehøjde og rampekapacitet til at sikre en effektiv transport af lange togsæt. I Italien blev konvojerne kørt direkte om bord på skibet, og ved ankomsten i Esbjerg stod nye vognmænd klar til at køre konvojerne af skibet. Togsættene bliver dermed på samme transporttrailere fra start til slut. Det sikrer en hurtigere transition fra søvej til landevej og minimerer risikoen for transportskader.

Togvognene skal nu transporteres videre om natten med lastbiler til København. Den første konvoj er allerede ankommet til København, og de næste to konvojer forventes at ankomme henholdsvis onsdag og fredag. Hvert togsæt er 40 meter langt og vejer 58 tons. Dertil kommer lastbil og trailer, der øger konvojens længde og totalvægt yderligere.

 

De nye metrotog er produceret af Italienske Ansaldo STS, mens det italienske logistikfirma Baggio S.p.A. har ansvar for den samlede transport og logistik i forbindelse med levering af metrotogene.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com