Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Miljøvenlig og trafiksikker dyretransport med DAF Euro-6

Søgeord:

3. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Så bliver den første ”Grønne” DAF XF 116.460 Euro 6 leveret.

Så bliver den første ”Grønne” DAF XF 116.460 Euro 6 leveret.Lastbilmægleren, Carsten Lykke, der også ejer firmaet CL-Rental har netop leveret denne flotte DAF XF 116.460 Euro 6 fra serien New XF til vognmand John Stengaard, Højen.

 

Lastvognen er fornemt udstyret fra fabrikken med de optioner kunden har valgt sammen med Carsten Lykke. Det omfatter bl. a. følgende, MX – 13.460 Euro-6 motor med både EGR, SCR-katalysator og dieselpartikelfilter. Motoren har en topeffekt på 460 hk og et maksimalt drejningsmoment på hele 2300 Nm, der allerede sætter ind ved knap 1000 o./m.

 

Bundkarret på motoren er lavet af composit, hvilket giver enestående lavt akustik, og lastbilen er i det hele taget ganske lydsvag. Motoren er designet til en levetid på 1,6 mio. km.

Hele kølemodulet på den nye DAF XF er designet med meget større kapacitet, og eksempelvis er anvendelsen af ventilatoren reduceret med op til 50 %, hvilket igen er med til at give et lavere brændstofforbrug.

 

Lastvognen er udstyret med en 845 liter dieseltank, der har indbyggede opstigningstrin i chaufførsiden, og AD-Blue tanken, der har et rumindhold på 90 liter, er ligeledes fra fabrikken placeret under førerhuset, så den ikke optager plads på chassiset. Batteripakken er ligeledes placeret i bagenden af chassis, for at give mest mulig opbyggerplads på chassiset.

 

Den nye 13 tons bagaksel samt det tilhørende akselophæng har givet en vægtreduktion på 100 kg., som slår lige igennem på nettolasten, og vognen er udstyret med en 8 tons foraksel, der også er i et nyt design, med lavere vægt.

Lastvognens transmission, er en ZF AS-Tronic 12 trins, med automatiseret gearskift, som bl.a. også indeholder den fornemme EcoRoll funktion, der giver friløb ned af bakke, alene for at spare på de dyre dieseldråber. Samtidig er der dog også mulighed for at ”lægge låg” på hastigheden, så chaufføren ikke får anmærkninger for overskridelse af hastighedsbegrænsningen, dvs. at hastigheden bliver overvåget og eventuelt nedbremset via den særdeles kraftige DAF MX Engine Brake, med max effekt på 360 kW. Chaufføren har mulighed for at lægge en begrænsning ind, der til enhver tid passer i forhold til den aktuelle hastighed.

 

Det skal lige nævnes at den nye generation af DAF`s automatiserede gearskift er både lynhurtig og silkeblødt i sine gearskift, og samtidig spares der også egenvægt ved at vælge en AS Tronic med automatiseret gearskifte, frem for en manuel betjent.

Radarbaseret afstandsmåler

Den nye DAF er tillige udstyret med en del sikkerhedsudstyr omfattende afstandsholder der automatisk nedbremser vognen, når afstanden til forankørende mindskes, eller hvis forankørende pludselig bremser kraftig op eller standser.

 

Til gavn for trafiksikkerheden i relation til cyklister og fodgænger, er vognen også udstyret med cyklistkamera samt bakalarm.

 

Der er et interaktivt program indbygget i den nye DAF XF, der hjælper chaufføren til den bedst mulige brændstofbesparende kørestil.

 

Den nye DAF XF er også bestilt med LED forlygter. DAF er den første serieproducerede lastbil der er udstyret med LED lys, både som kørelys og også på de nedblændede lygter. Der er ligeledes automatisk kurvelygter for yderlige hjælp til udsyn.

Den fabriksmonterede radio/cd er med indbygget Truck Navigation. Det vil sige, at navigationen er programmeret med lastbilens dimensioner, højde, bredde og længde. Navigationen er samtidig dækkende for hele Europa. Indbygget i den nye TNR radio er der endvidere telefonadapter med betjening fra det læderbetrukne rat.

 

De nye Paccar sæder er med nye funktioner, hvor der også er indstillingsmulighed for ”knæk” i den øverste del af ryglænet

 

Instrumentbordet er en nøddetræsversion med 3 kreditkortholdere og ikke at forglemme 2 kop/krus holdere. Der er ligeledes kopholdere indbygget i førerhusets bagvæg. Udstyret omfatter også automatisk temperaturregulering samt oliefyr, som varmer via kølevæsken. Køleskab, dokumentskuffe og kaffemaskine er ligeledes naturlig chaufførkomfort.

 

Stålkofangeren er på de nye DAF XF fremstillet i galvaniseret stål. Bag de fabriksmonterede sideskørter er der i højre side et stort kombiskab, med indbygget lys og varme.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com