Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Milliardinvestering forstørrer DHLs europæiske knudepunkt

Søgeord:

21. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DHL Express’ i forvejen kæmpe hub i Leipzig bliver nu dobbelt så stor. Det sker for at ruste kurerfirmaet til kundernes vækst i de kommende år.

DHL Express’ i forvejen kæmpe hub i Leipzig bliver nu dobbelt så stor. Det sker for at ruste kurerfirmaet til kundernes vækst i de kommende år.Et nyt sorteringssystem vil forøge kapaciteten med 50 procent. Dermed vil DHL Express kunne håndtere mere end 150.000 pakker i timen.

 

-Vores europæiske hub i Leipzig er en kritisk del af vores intrastruktur. Og det er en af de tre globale knudepunkter i verden, der danner rygraden i DHL-netværket. De seneste fem år har dette knudepunkt været vigtigt for både vores og vores europæiske kunders vækst. Med investeringen vil vi få mulighed for at støtte deres fremtidige behov for vækst. Samtidig vil udvidelsen være med til at bidrage til Leipzig og den omkringliggende region,” siger John Pearson, der er CEO for DHL Express i Europa.

DHL investerer i alt 1,1 mia. kroner i endnu en 40.000 kvadratmeter stor lagerbygning samt det nye sorteringsanlæg. Det svarer til en fordobling af det nuværende areal.

 

Derudover bliver der lagt yderligere 4.000 kvadratmeter kontorer til. Som en del af DHLs GoGreen program, vil de nye faciliteter gøre brug af grønne teknologier. Det sker for at styrke kurerfirmaets engagement i miljømæssig bæredygtighed i driften. Arbejdet med at bygge de nye faciliteter er netop gået i gang, og DHL forventer, at ekspansionen i alt vil tilføje 400 yderligere jobs.

 

-Vi har levet op til de løfter, vi afgav, da vi flyttede til Leipzig, og vi beskæftiger nu over 3.500 medarbejdere i hubben og håndterer mere gods end nogensinde før. Investeringen skal derfor også ses som et tegn på den tillid DHL har til Leipzig for at være med til at sikre den fremtidige vækst for kurerforsendelser i Europa, siger Robert Viegers, der er adm. direktør for DHL Leipzig Hub i Tyskland.

Den nye lagerbygning forventes at være klar til brug fra fjerde kvartal i 2014. Med investeringen har DHL i alt investeret over cirka 3.8 mia. kroner i Leipzig Hub.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com