Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Milliardordre til kabelproducent

Søgeord:

6. april 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

959 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Dansk kabelproducent vinder store offshore-ordre.

 

 

NKT Cables har fået kontrakten på levering af et eksportkabelsystem på 170 km 220 kV AC højspændings-søkabel til havvindmølleparken Hornsea Project One, som er ejet af Dong Energy. Hornsea Project One vil få en kapacitet på 1,2 GW og bliver dermed verdens første havvindmøllepark over 1 GW og vil forsyne over godt én million boliger i England med el.

Det oplyser NKT Cables i en pressemeddelelse.

 

Hornsea Project One er NKT Cables’ tredje store offshore projekt i samarbejde med Dong Energy. Havvindmølleparken placeres 120 km ud for kysten ved Yorkshire i England og kabelsystemet fra nkt cables vil forbinde vindmølleparkens centrale kredsløb med højspændingsnettet på land samt de øvrige kredsløb via to offshore-forbindelseskabler. Havvindmølleparken vil være være fuldt operationelt i 2019.

1 Milliard kroner

For NKT Cables vil ordren have en værdi af over 1 mia. kr. Kablet produceres i Køln fra 2017 og vil blive leveret til installation i starten af 2018.

Michael Hedegaard Lyng, NKT Cables' CEO siger:

 

- Vi har fået endnu en kontrakt på et stort havvindmølleprojekt fra Dong Energy. Det understreger vores position som en betydelig spiller på markedet for levering af kabler til havvindmøller og at vores kunder ser os som en stærk og troværdig partner på disse komplekse projekter. Offshoremarkedet er et vigtigt segment i vores Excellence 2020 strategiplan og ordren understreger vores opfattelse af at det rummer attraktive muligheder for os i de kommende år. Samtidig sikrer ordren fuld visibilitet for hele 2017.

Siden 2010 har NKT Cables leveret højspændings-søkabler til 13 havvindmølleprojekter i Central- og Nordeuropa.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com