Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Millioner til kollektiv trafik i yderområder

Søgeord:

26. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (regeringen, EL og DF) er i dag blevet enige om at afsætte 35,2 mio. kr. til at styrke den kollektive trafik i yderområder af landet.

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (regeringen, EL og DF) er i dag blevet enige om at afsætte 35,2 mio. kr. til at styrke den kollektive trafik i yderområder af landet.Aftalen vil bidrage til, at der i yderområderne kommer et bedre tilbud om kollektiv trafik.

 

Pengene tildeles som støtte til en række lokale projekter, der f.eks. vil styrke busbetjeningen i områder, hvor passagergrundlaget ofte er lavt, hvilket gør det svært at drive kollektiv trafik.

 

Blandt de udvalgte projekter er bl.a. udvidelse af Rejseplanen med oplysninger om FlexTrafik og nye busruter i tyndt befolkede egne.

 

- Vi styrker den kollektive trafik i yderområder, hvor bussen ofte er eneste alternativ til bilen, og hvor borgere har begrænsede muligheder for at bruge den kollektive trafik, siger transportminister Henrik Dam Kristensen.

- Vi støtter bl.a. en udvidelse af Rejseplanen, så alle trafiktilbud samles i én landsdækkende rejseplanlægning, hvor kunden planlægger og bestiller én gang, ét sted med én billet. Det vil gøre det muligt for brugerne af FlexTrafik at booke deres rejse via Rejseplanen. FlexTrafik er især benyttet i yderområderne, hvor det ofte er eneste tilbud om kollektiv trafik.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com