Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Millioner til maskinmester-uddannelser

Søgeord:

23. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2352 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Finanslovsforslag afsætter 154 millioner kroner ekstra til uddannelsen af maskinmestre.

Finanslovsforslag afsætter 154 millioner kroner ekstra til uddannelsen af maskinmestre.Det blå Danmark har i årevis – lige siden den foregående regering skar kraftigt i det antal maskinmester-studerende, som de maritime uddannelsesinstitutioner må optage – tryglet om flere studiepladser.

 

Skolerne har nemlig hvert år måttet afvise et stort antal ansøgere og der har været voldsom rift om de nyuddannede maskinmestre.

 

Nu ser det ud til den maritime sektors ønske endeligt bliver opfyldt.

 

Regeringen har i det netop fremlagte forslag til finanslov for 2014 afsat 154 millioner kroner ekstra til uddannelsen af nye maskinmestre. Overlever posten efterårets finanslovsforhandlinger, så vil der kunne optages i alt 910 nye maskinmester-studerende på de maritime uddannelsesinstitutioner næste år.

Udspillet hilses velkommen i den maritime sektor. Men på Simac i Svendborg vil direktør Jesper Bernhardt nødigt tage forskud på glæderne.

 

- Finanslovsforslag er en ting, finanslovsaftalen er noget andet. Derfor afventer vi den politiske process, før vi rækker armene i vejret i fuld længde, siger Jesper Bernhardt til fyens.dk.

 

Der er dog gode chancer for at løftet til de maritime uddannelser bliver til en realitet, da både Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti støtter forslaget – dog med forbehold for den endelige aftale.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com