Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Millionkrav til Skat for toldsvigt

Søgeord:

27. september 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

797 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU’s antisvindelenhed kræver 59 millioner kroner af Danmark.

 

Danmark står til en uventet toldregning på omkring 59 millioner kroner fra EU. Det skiver ing.dk. med en rapport fra Rigsrevisionen som kilde.

 

Årsagen er, at SKAT har forsømt at opkræve den korrekte importtold på kinesiske solceller.

 

EU indførte i 2013 en særlig straftold på solceller fra Kina på 54 procent, fordi man mente at de kinesiske solcelleproducenter udsatte deres europæiske konkurrenter for unfair prisdumping.

 

Det fik kinesiske solcelleproducenter til at omgå straftolden, ved at angive Japan som falsk producentland på solcellerne, da japansk producerede solceller kun er pålagt en toldsats på tre procent.

 

Det fik allerede i 2014 EU til at advare SKAT om den kinesiske svindel.

 

Men i 135 tilfælde har SKAT sovet i timen og sluppet kinesiske solceller ind i EU til en lave japanske toldsats. Derfor bliver det formentlig danske skatteborgere, der kommer til at betale regningen for den manglende kontrol i SKAT.

Svigtet i SKAT blev opdaget af Skatteministeriets interne revision. SKAT havde oprettet en særlig risikoprofil på import af solceller efter advarslen fra EU i 2014. Men en fejl i den oprettede risikoprofil i SKAT’s systemer betød angiveligt, at ingen medarbejdere fik ”alarm”, når der blev importeret solceller fra lande uden for EU til Danmark.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com