Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mindre cabotagekørsel i Danmark?

Søgeord:

28. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2267 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DI Transport vurderer, at udenlandske lastvogne udfører færre indenrigstransporter i Danmark end tidligere.

DI Transport vurderer, at udenlandske lastvogne udfører færre indenrigstransporter i Danmark end tidligere.DI Transport henviser til tal fra Danmarks Statistik/Eurostat, der viser at cabotagekørslen har været faldene i Danmark siden 2010.

 

Det skriver dagbladet Børsen i dag.

 

- Faldet i cabotagekørslen siden 2010 har at gøre med den økonomiske udvikling. Der er desuden kommet en voldsom politikontrol på dette område, udtaler direktør Michael Savne fra DI Transport til Børsen.

 

Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik, så toppede udenlandske lastvognes transportarbejde i indenrigstrafik i 2010. Ifølge DI Transport er cabotagekørslen siden faldet med 1,5 procentpoint.

Usikkert talmateriale

Danmarks Statistik baserer sin opgørelse over transportarbejde i Danmark på tal fra Eurostat, der anses for behæftet med betydelig usikkerhed, hvilket DI Transport erkender.

- Men at tendensen er der, det er der ingen tvivl om, udtaler Michael Svane.

 

I Vognmandsorganisationen DTL – der er stærkt kritiske over for cabotagekørslen – fremhæver erhvervspolitisk chef Ove Holm usikkerheden om kvaliteten af Eurostats talmateriale. Han vil dog ikke udelukke, at politiets øgede kontroltryk over for cabotagekørslen faktisk kan have haft effekt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com