Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mindre gods i havnene

Søgeord:

21. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

De større havne håndterede i fjerde kvartal sidste år 19 mio. ton gods fra fragtskibe og færger, hvilket var et fald på 6 pct. i forhold til kvartalet før. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De større havne håndterede i fjerde kvartal sidste år 19 mio. ton gods fra fragtskibe og færger, hvilket var et fald på 6 pct. i forhold til kvartalet før. Det viser tal fra Danmarks Statistik.Mængden af uden-rigsgods faldt 3 pct. i kvartalet. Udenlandsk gods stod for mere end fire femtedele af godsmængden i de danske havne i fjerde kvartal. Indenrigsgodset er faldet 15 pct. Faldet i indenrigsgods er hovedsagligt færgegods og skal ses i lyset af lukningen af Kalundborg-Aarhus ruten i oktober 2013.

Fragtskibene håndterer mere gods

Den samlede godsmængde i havnene er vokset 3 pct. i forhold til fjerde kvartal 2012. Væksten har været i gods med fragtskibe, som steg med 5 pct., mens gods med færger faldt 5 pct. Fragtskibenes andel af godsmængden er steget fra 75 pct. til 77 pct. i løbet 2013.

Fald i containertrafik

Omsætningen af containerenheder var 175.000 TEU i fjerde kvartal. I forhold til tredje kvartal var faldet på 14 pct. Omsætningen af container-enheder var 5 pct. lavere end i samme kvartal året før.

 

Mængden af gods i container var i fjerde kvartal 1,3 mio. ton, hvilket var et fald på 9 pct. i forhold til kvartalet før. Samtidig faldt færgegods og ro-ro gods med 6 pct. Ro-ro gods er pakket gods i transportenheder, der kan køres om bord.

Færre passagerer på færgerne

Antallet af passagerer på passager- og færgefart i danske havne var 0,5 pct. lavere i fjerde kvartal end i samme kvartal året før. Der var 6,1 mio. passagerer med passa-gerskibe og færger til og fra Danmark i fjerde kvartal.

Trafikken på udenrigsruterne faldt 2 pct., mens indenrigsruterne havde en stigning på 4 pct. Faldet i udenrigstrafikken gjaldt alle destinationer. Det største fald var på ruterne til Sverige, som faldt med 41.000 passagerer svarende til 2 pct.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com