Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mindre gods med udenlandske lastbiler

Søgeord:

1. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tal fra Danmarks Statistik viser, at danske lastvogne vinder markedsandele på grænseoverskridende transport.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at danske lastvogne vinder markedsandele på grænseoverskridende transport.Der blev fragtet 22,9 mia. ton gods på lastbiler mellem Danmark og udlandet i 2012, hvilket er et fald på 2 pct. i forhold til året før. De udenlandske lastbiler fragtede 16,4 mia. ton gods, hvilket er 4 pct. mindre end året før. Fragten med danske lastbiler steg 1 pct.

 

Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Svag dansk stigning

Udenlandske lastbilers andel af transporten mellem Danmark og udlandet er øget markant det seneste tiår og har siden 2006 været større end den danske. I 2012 faldt andelen dog en smule og endte på 72 pct. af godset mod 73 pct. året før.

78 pct. af transportarbejdet ved kørsel med lastbil mellem Danmark og udlandet er kørt med biler, som var indregistreret i udlandet mod 79 pct. året før.

 

De udenlandske lastbilers andel af fragtmængden var størst ved transporter fra udlandet til Danmark, formentlig som følge af afsendernes tættere kontakt til nationale transportfirmaer.

 

Således kom 78 pct. af godset fra udlandet til Danmark med udenlandsk lastbil, mens kun 65 pct. af godset til udlandet kørte med udenlandsk bil.

Tyske og polske lastbiler

Gods med udenlandske lastbiler blev især kørt med biler indregistreret i Tyskland, Polen og Nederlandene. Tyske lastbiler håndterede 49 pct. af den fragt-mængde, som kørte med udenlandske lastbiler, mens lastbiler fra Polen og Holland stod for henholdsvis 19 og 6 pct. Fra 2011 til 2012 er de tyske lastbilers markedsandel reduceret med 2 procentpoint, mens polske bilers andel er uændret.

Når der ses på fordelingen af transport med udenlandske lastbiler mellem Danmark og udlandet, er tyske lastbilers andel mindre end ved fordelingen efter godsvægt. Det skyldes formentlig, at transport med tyske biler navnlig foregår mellem Danmark og Nordtyskland.

 

Derimod får transport med motorkøretøjer fra flere andre lande en større andel. Tyskland havde en andel på 34 pct. af transportarbejdet, mens Polen havde en andel på 24 pct.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com