Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mindsteløn bremser fri bevægelighed

Søgeord:

13. januar 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

913 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Speditørerne: Mindsteløn lægger tusmørke over indre marked.

 

I starten af januar 2017 har både de italienske og østrigske myndigheder indført nye regler for mindsteløn. Det bryder Danske Speditører sig bestemt ikke om.

 

Det er i strid med EU-målsætningen om fri bevægelighed. Danske Speditører opfordrer sine medlemmer til at sætte sig ind i de nye regler.

 

Formanden for Fagudvalg VEJ & BANE i Danske Speditører, Karl Christensen, opfordrer alle til at overholde de nye regler, så godt som det nu kan gøres ud fra de informationer, der indtil nu er givet. Han minder især speditørerne om betydningen af god og saglig dialog med vognmændene om, hvem der skal gøre hvad for at leve op til de nye regler.

 

- Vi ved, at mindstelønnen i Italien kun gælder cabotage, mens transitkørsel er undtaget i loven. Indtil videre afventer italienerne en afklaring på, om internationale transporter anses for at gå ind under udstationering. Årsagen er de verserende EU-sager mod Tyskland og Frankrig. Indtil da er internationale transporter altså undtaget de nye regler i Italien, og det er dog et lille lyspunkt i et ellers ret massivt tusmørke, udtaler Karl Christensen fra Danske Speditører.

Som Karl Christensen opfatter situationer, bliver tusmørket forstærket af, at Østrig også har benyttet årsskiftet til at gå ned ad den protektionistiske vej.

 

- Det er ikke godt det her. Uanset hvordan man vender og drejer det, kan vi nu konstatere, at stadig flere og flere europiske lande følger Tyskland ved at indføre mindsteløn. Det vil gøre det bøvlet og besværligt for alle, der har med lastbiltransport at gøre. For speditørerne er der nu endnu flere detaljer og krav at holde styr på, når vi skal være transportarkitekter for lastbiltransporter ned gennem Europa. Det klare vi selvfølgelig. Vi skal nok fikse det, som vi plejer at gøre. Det lægger beslag på ressourcer, siger Karl Christensen, der næsten ikke tør gætte på, hvad andre EU-medlemslande kan finde på, når det handler om mindsteløn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com