Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mindsteløn og dokumentation

Søgeord:

30. december 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1129 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Speditører: Norske dokumentationskrav endelig klar mindsteløn.

 

Nu har de norske myndigheder langt om længe offentliggjort kravene om dokumentation i forbindelse med norsk mindsteløn. Det har betydning for danske transportfirmaer, der beskæftiger sig med national kørsel i Norge.

 

Den norske mindsteløn for transport trådte i kraft 1. juli 2015. I oktober meddelte de norske myndigheder, at reglerne ikke skulle gælde for international transport, men derimod kun for nationale transporter, altså cabotagekørsel og kombineret transport – og senest har de norske myndigheder offentliggjort kravene til dokumentation.

 

Fra Danske Speditørs norske søsterorganisation har vi modtaget de norske myndighederes vejledning og den norske organisations egen vejledning til medlemsvirksomhederne.

 

- Sæt jer grundigt ind i reglerne, lyder opfordringen fra Karl Christensen, der er formand for paraplyudvalget Vej & Bane i Danske Speditører.

Danske transportører, der kører cabotage eller kombinerede transporter i Norge, skal være klar over, at fragtbreve og kørselsrapporter skal kunne fremvises på forlangende, og der skal foreligge dokumentation for køre- og hviletid. Også når det drejer sig om kombinerede transporter, er der krav, der skal overholdes.

 

Karl Christensen opfordrer til, at man er opmærksom på, at reglerne også vil gælde, hvis man benytter andre end norske vognmænd, der forudsættes at overholde mindstelønnen, til at trække løstrailere eller køre containere i Norge.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com